Vuilafscheiders kunnen CV-storingen voorkomen

De nieuwe generatie CV-ketels zijn voorzien van een A-label pomp. Dat is verplicht voor alle fabrikanten.

Voor de consument betekent dat de ketel enorm energiezuinig is. Maar er is ook een nadeel. De A-label pomp trekt corrosiedeeltjes (vuildeeltjes) die gevormd worden door een combinatie van lucht, water en staal aan. Dit komt door de magneet die erin gebouwd zit.

Voor een optimale bescherming van deze pomp adviseren wij gebruik te maken van een vuilafscheider. Dit is niet verplicht, maar absoluut geen overbodige luxe! Wanneer er geen vuilafscheider wordt geïnstalleerd, wordt de kans op storingen als gevolg van vervuiling, groter. Met alle gevolgen van dien.

Lucht en vuil gaan op een gegeven moment voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld: vervelende geluiden zoals tikken, borrelen en suizen, maar er kan ook rendementsverlies ontstaan, omdat de CV-ketel niet optimaal kan functioneren. Lucht geleidt geen warmte en hierdoor is er geen of een verminderde overdracht van warmte mogelijk.

Een aantal goede redenen om een vuilafscheider aan te schaffen, zijn:

  1. De CV-ketel krijgt een langere levensduur
  2. De CV-ketel werkt optimaal, minder rendementsverlies
  3. Geen hinderlijke geluiden
  4. Lagere energielasten
  5. Minder onderhoudskosten

Uiteraard vertellen wij u graag meer over de voordelen van het toepassen van een vuilafscheider op een nieuwe HR-ketel met A-label pomp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *