Optimalisatie van de CV-installatie: energiebesparing & comfort verbetering

Een nieuwe combiketel biedt veel voordelen. Er wordt energie bespaard en het is beter voor het milieu. Maar, als de cv-installatie vervuild is of niet goed ingeregeld is, zal het uiteindelijke rendement tegen vallen. Dan is de investering in de combiketel best zonde! Gelukkig is er iets aan te doen! Door bepaalde maatregelen te laten uitvoeren, kan er optimaal energie worden bespaard en zal het wooncomfort aangenaam verhogen.

  1. Bescherming van de cv-installatie

Waarom?

Na verloop van tijd ontstaat er aan de binnenkant van de radiatoren en de cv-leidingen een dikke laag slib. Het gevolg is dat de warmteoverdracht van cv-water naar uw woonruimte heel veel weerstand ondervindt. De cv-ketel moet dus veel te veel energie gebruiken om het binnen toch behaaglijk te krijgen.

Wat te doen?

Om die dikke laag slib in de cv-leidingen en radiatoren te verwijderen en te voorkomen dat deze terugkomt, adviseren wij een vuilafscheider te monteren voor de ketel, en protector-vloeistof toe te voegen aan het cv-water.

Gevolg?

Hiermee voorkomt u schade aan de onderdelen in de combiketel en zal de warmteoverdracht optimaal zijn. Met als gevolg: minder kosten aan onderdelen en er wordt aanzienlijk bespaard op de energiekosten.

  1. Inregelen van de cv-installatie

Waarom?

Als de cv-installatie niet goed ingeregeld is, stroomt er door de radiatoren veel meer cv-water dan in principe nodig is. Dat is zonde, want al dat onnodige “extra” cv-water wordt wel door de cv-ketel aangemaakt, voor niets. Daarnaast komt het geregeld voor dat, na installatie van een nieuwe combiketel, de laatste radiatoren in een bepaalde sectie niet of niet goed meer warm worden. Dat komt omdat in de nieuwe combiketels, modulerende gelijkstroom pompen worden gemonteerd die reageren op bepaalde weerstand in de cv-installatie. Heel zuinig maar best wel fragiel.

Wat te doen?

Door zogenaamde instelbare druk-gebalanceerde radiatorkranen te installeren wordt voorkomen dat er te veel cv-water door de radiatoren stroomt. Deze kranen krijgen van ons een bepaalde instelling mee, passend bij de situatie, en de radiatorkraan zelf zal proactief verder de juiste instelling fijn tunen

Gevolg na werkzaamheden?

Een goed ingeregelde cv-installatie voorkomt geluidsoverlast verlaagd de stookkosten en verhoogt het comfort.

Wilt u ook uw cv-installatie zuiniger en comfortabel maken? Vraag dan gerust een offerte aan.  U kunt ons mailen op  info@vanveen-cvtechniek.nl of onze website  www.vanveen-cvtechniek.nl  bezoeken en op het contactformulier een offerte verzoek  voor bovengenoemde werkzaamheden invullen. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar, namelijk op: 085-4868543 – Tot ziens!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *