CV-ketels op waterstof, de toekomst?

In Nederland wordt momenteel geëxperimenteerd met CV-ketels op 100% waterstof. Dat is nog nooit eerder gedaan, wel is er al volop getest op het bijmengen van waterstof. Waterstof kan bijgemengd worden bij gas in verwarmingsketels.

Ketels op waterstof zijn volgens de kenners beter voor het milieu. Bij de verbranding van waterstofgas komt, in tegenstelling tot aardgas, namelijk geen CO2 vrij.

Remeha werkt al met waterstofketels en is eveneens betrokken bij deze belangrijke proef. De groene waterstof (gemaakt uit windstroom of zonnestroom) wordt gemaakt met behulp van een zogeheten elektrolyser. Via een leiding wordt het naar de huizen getransporteerd en het overtollige gas wordt opgeslagen in tanks. De gebruiker merkt waarschijnlijk geen verschil, want waterstof lijkt op aardgas.

Momenteel is aardgas nog goedkoper dan waterstof. En met onze huidige cv-ketels zijn niet geschikt voor waterstof en kunnen ook niet eenvoudig omgebouwd worden. Waarschijnlijk worden bestaande ketels met de tijd vervangen door een waterstofketel.

Uiteraard streven we ernaar om straks te stoken met groen waterstofgas, maar zoals nu bekend, duurt het nog wel even voordat het zover is dat de groene waterstof voor een gunstige prijs aan de consument geleverd kan worden. Wordt vervolgd…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *